Frokost, eftermiddags-snack, natmad - det er vel altid
populært at spise noget lækkert
# Ingredienser
1 baguette, sprødt udenpå - men blødt indeni
5 æg
150 g bacon
125 g revet ost der smelter nemt
½ dl piskefløde
½ bdt purløg
salt og peber
* Fremgangsmåde
Bacontern steges sprøde.
Æggene piskes sammen i en skål.
Tilsæt ost, bacon, purløg, salt og peber til æggene, og rør
det sammen.
Skær et låg ud af toppen af brødet, som du kan løfte af, så
brødet kan fyldes.
Fyld brødet med æggefyldet.
Bag i ovnen ved 200 °C i cirka 10-12 minutter.
Tips: Ost der smelter nemt, kan være mozzarella, gruyere,
maasdammer, gouda og andre. Brug gerne lidt blandede oste.
INFO: En baguette er en type aflange lyse brød der stammer
fra Frankrig (fransk for "pinde"). Et andet fransk udtryk for
”baguette” pain viennois eller det man ofte kalder for ”flute” (fløjte) i
Danmark. Baguettes er typisk fem eller seks centimeter bred og tre eller fire
centimeter høje og omkring 65 cm lange, men de kan være op til en meter lange.
Korte baguettes bruges ofte til sandwicher. Ordet baguette blev ikke brugt før
1920.