1 kg grofthakket fiskekød (fx. torsk eller lyssej)
1 spsk hvedemel
2 æg
1 dl fløde 13 %
½ finthakket løg
2 spsk hakket dild
1 spsk salt
1 spsk stærk dijonsennep
1 tsk stødt hvid peber
Rør fisken godt sammen med de øvrige ingredienser og lad farsen hvile i ½ time på køl.
Form farsen med en spiseske og steg fiskefrikadellerne i lige dele smør og olie.
Skeen dyppes i koldt vand mellem hver formning.
Tips: Hvis fiskefrikadellerne ikke skal falde sammen efter stegning, tilsættes 2 tsk bagepulver pr. ½ kg fiskefars og 2 stiftpiskede æggehvider vendes i farsen. Viola.
Du kan også lave tørre og kedelige fiskefrikadeller af frosset færdighakket fiskekød af ubestemmelig observans, købt i et supermarked. Server dem for katten, hvis den vil spise dem?.