Artiskokken spises først og fremmest med fingrene. Man løsner bladene enkeltvis fra artiskokken, hvor stænglen begynder, dypper det nederste af bladet i dippen og trækker det sarte kød ud med tænderne. Når man har arbejdet sig frem til bunden, fjernes det såkaldte "skæg", og man spiser den sarte artiskokbund.
Ide til lækkert mellemmåltid - kan også laves af asiatiske kokke!
1 artiskok (350 g)
æbleeddike
havsalt
1 tsk mayonnaise (50% fedt)
1 spsk mager yoghurt naturel
1-2 fed hvidløg
*
A. Skyl artiskokken grundigt.
Skær det øverste af stilken og klip spidserne af bladene af med en saks.
B. Bring rigeligt med vand tilsat lidt eddike og salt i kog og kog artiskokken i ca. 45-60 min.
Artiskokken er kogt, når de yderste blade let kan løsnes.
C. Rør mayonnaise og yoghurt sammen.
Pil hvidløgsfeddene og pres dem.
Rør dem i mayonnaiseblandingen og krydr med salt.
D. Kom dippen i en lille skål og server den til artiskokken.
Pr portion 441/105 kJ/kcal. 5 g protein. 2 g fedt. 16 g kulhydrat. 6 g fibre