12–15 skiver bacon 2 – 3 mm
Smør til stegning
12 bægre pasteuriserede hele æg uden skal
15 spsk fløde 13 %
Purløg
salt og peber
Steg baconskiverne lysebrune og sprøde i en lille smule smør.
Pisk æg let sammen med fløden, tilsæt lidt salt og peber efter smag.
Hæld æggemassen på panden og bag æggekagen ved jævn varme, løft med en paletkniv ind under æggekagen, der hvor den er begyndt at stivne, og stik evt. mere smør ind under æggekagen, så den ikke brænder på.
Så snart at æggekagen er bagt - overfladen må godt se ”våd” og blank ud, da æggekagen er bedst, når den ikke er for fast – tages panden af varmen.
Æggekagen pyntes med bacon og purløg.
Serveres med groft brød.
Tips: Variation:
Kom evt. små tern af tomat og andre krydderier/krydderurter på.
(Paprika, karry, basilikum, dild, persille eller oregano m.v.)