400 g vildtbov i tern
4 skalotteløg i tern
1 tyk skive selleri delt i 4
1 gulerod i skiver
4 knuste enebær
3 kviste timian
2 fed hakket hvidløg
3 dl rødvin
2 dl bouillon
1 spsk olie
2 tsk majsstivelse
200 g kogte Le puy linser
250 g svampe i skiver
1 skive selleri i små tern
20 g smør
Kom kød, løg, selleri, gulerod, enebær, timian, hvidløg og rødvin i en frysepose og lad det trække i køleskabet i et døgn.
Tag kødet op, dup det tørt i køkkenrulle og sauter det i olien i en stor
stegegryde til det har taget farve. Kom lage, urter og bouillon ved og
bring det langsomt i kog.
Fjern skum, læg låg på og lad ragouten simre til kødet er mørt, 30-40 min.
Kasser selleri og timiankviste , tilsæt linser, varm ragouten igennem og jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.
Blancher de små selleritern i 1 min. i letsaltet vand.
Steg dem i smør sammen med svampene kort før ragouten skal serveres.
Server med en god kartoffelmos – evt. med rosenkål eller grønkål