En oksemørbrad i god kvalitet
8 skiver letrøget bacon
olivenolie
salt
peber
2 stk rødløg i skiver fra top til bund
saften af 2 appelsiner
1 dl Madeira
50 g smør.
250 g svampe gerne kantareller eller Carl Johan svampe
1 stor knoldselleri
Tag mørbraden ud af køleskabet og indpakningen en lille halv time før tilberedning.
Af mørbraden udskæres 8 bøffer a ca. 100 g, der omvikles med letrøget bacon.
Bøfferne brunes ved kraftig varme og krydres med salt og peber.
Lægges i et ovnfast fad og steges færdig i ovnen ved 200° C i ca. 8 min.
Løgkompot:
Løgene sauteres i lidt olivenolie uden at tage farve, og der tilsættes appelsinsaft og Madeira.
Saucen koges ned til ca. halvdelen og piskes med smør.
Smag til med salt og peber.
Ristede svampe:
Svampene renses og ristes på en varm pande i lidt olivenolie.
Sellerifrites:
Knoldsellerien skrælles og skæres i papirtynde skiver på enten en pålægsmaskine eller et råkostjern.
Varm 2 dl vegetabilsk olie op og steg selleriskiverne i få minutter, til de er lysebrune og sprøde.
Steg eventuelt ad flere omgange, så olien forbliver varm.
Drys straks med groft salt.
Kødet anrettes på svampene med rødløgskompot og pyntes med sellerien.