250 g blandede svampe i tern/skiver
100 g kalkunbacon eller alm. bacon i tern
1 stort løg i tern
1 fed hvidløg presset
½ l grønsagsbouillon
21/2 dl minimælk (til festbrug kan 1 dl erstattes af fløde)
2 spsk hvedemel
salt, peber
citronsaft
hakket persille
Bacontern ristes i en gryde, løg og hvidløg tilsættes, steger, til de er klare.
Herefter tilsættes svampene.
Når væden er næsten fordampet, tilsættes melet, der gøres godt i denne opbagning til melet er opsuget af svampeblandingen.
Bouillon tilsættes.
Suppen koges godt igennem under jævnlig omrøring i ca. 15 min.
Herefter tilsættes mælken, og suppen bringes på kogepunktet.
Smages til med salt, peber, citronsaft (kun lige en anelse, må ikke være
gennemtrængende, prøv fx. med 1 tsk i første omgang).
Til sidst tilsættes hakket persille.
Tips: Alle svampearter kan bruges - både svampe indsamlet i naturen
(kantareller, pigsvampe, rørhatte, støvbolde m.v.) og dyrkede svampe som
champinon, østershatte m.v. Suppen bliver bedre, jo flere slags
svampearter, den indeholder.