100 g magert svinekød eller kylling
100 g bambusskud
1 æg
4 sorte kinesiske svampe
1 pibeløg eller det hvide af en halv porre
1 spsk olie
¾ l hønsebouillon (evt. terning)
10 g kinesiske vermicelle
2 spsk tør hvid vermouth
1 ½ spsk citronsaft
1 spsk soy sauce
1 tsk chilipulver eller puré
Vask svampene og læg dem 10 minutter i blød i lunkent vand.
Tag dem op, tør dem og skær dem i strimler.
På samme måde skæres svinekødet og bambusskuddene.
Pibeløget eller den halve porre hakkes fint.
Pisk ægget i en skål. I en anden skål blandes vermouth, citronsaft, soyasauce og stærk rød chilipulver eller puré.
Varm en spsk olie i en gryde over stærk varme.
Steg svinekødstrimlerne 1 minut, tilsæt svampene og rør rundt.
Efter et minut hældes kyllingebouillonen og vermouthblandingen ned i gryden. Lad suppen koge 10 minutter inden bambusskuddene og de kinesiske vermicelle kommes i.
2 minutter efter er retten færdig.
Hæld det piskede æg i den kogende suppe og rør rundt.
Drys med hakkede pibeløg til sidst.