Denne omelet med røget laks og svampe er perfekt til en hyggelig søndagsfrokost eller brunch ved vennerne. Den er let og hurtigt at lave og smager fortrinligt. Måske en frokost ide til weekenden?
#
50 g østershatte eller andre svampe alt efter sæson
15 g smør
1 dl brun kalvesky eller hønsefond
3 friske landæg
salt, peber
3 skiver god røget laks, 2 af skiverne skæres i strimler
hakket purløg
*
Rens svampene og skær dem i skiver.
Rist dem 2-3 minutter i smør og tilsæt skyen/fonden.
Lad væsken koge ind til en passende konsistens ca. 3 minutter.
Pisk æggene sammen med salt og peber.
Hæld æggemassen på en varm teflonpande og læg laksestrimler i midten af panden.
Rør med ottetalsbevægelser i æggemassen, til den begynder at stivne.
Dæmp varmen.
Løsn omeletten langs kanten.
Ryst panden lidt frem og tilbage, så du kan mærke, om omeletten er løs.
Lad forsigtig halvdelen af omeletten glide over på en serveringstallerken og fold den anden side over.
Tilsæt hakket purløg til svampebouillonen og anret den omkring omeletten.
Læg den sidste skive røget laks oven på omeletten.