Specielt saftige, fordi kødet bliver stegt som steg og først skåret ud ved serveringen
100 g løg
300 g østershatte
100 g rucola
1 stykke tykstegsfilet (ca. 300 g)
salt og peber og muskat
olie til stegning
5 spsk hvidvin
2 dl oksebouillon
Maizena
Løg skæres i fine strimler.
Østershatte gøres i stand og halveres alt efter størrelse.
Rucola gøres i stand, skylles og hakkes groft.
Tykstegsfilet krydres med salt og peber og svitses på en jernpande i ca. 1 minut på hver side i 2 spsk meget varm olie.
Kødet lægges i et ildfast fad og sættes i den forvarmede ovn på anden rille fra neden i 8-10 minutter ved 180°C. (Varmluft kan ikke anbefales).
Lad kødet hvile lidt.
Svampe og løg svitses på panden i 2 spsk olie i 4-5 minutter.
Panden koges af med 5 spsk hvidvin.
2 dl oksebouillon tilsættes, og det hele koges uden låg i 5 minutter.
Jævn saucen med ½ spsk Maizena.
Smag til med salt, peber og muskat.
Vend rucolaen i svampene og server det udskårne kød på denne blanding.
--