2 spsk smør og olie
450 g rensede hele champignoner
400 g wokstrimler af okseklump
6 aflange skalotteløg i halve (ca. 200 g)
3 store fed hvidløg i tykke skiver
½ dl vand
2 tsk fintrevet appelsinskal
½ dl friskpresset appelsinsaft
2 spsk friske timianblade
1 ½ spsk finthakkede persillestilke
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
½ liter Karolines Køkken rødvinssauce
Pynt: hakket frisk persille
Tilbehør:
150 g bacon - stegt
1 kg kogte kartofler til mos
Lad halvdelen af smør- og rapsolien blive gylden i en stegegryde.
Steg champignonerne ved kraftig varme ca. 5 min. eller til væden er fordampet. Tag champignonerne op.
Lad resten af smør- og rapsolien blive gylden - brun kødet i ca. 2 min.
Tilsæt skalotteløg og de øvrige ingredienser.
Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
Vend RødvinsSauce og stegte champignoner i retten.
Varm den igennem og smag til.
Drys med ristet bacon i mindre stykker og server kartoffelmos til.
Tips: Retten kan evt. jævnes med saucejævner.
Ikke fryseegnet