Lynstegt mad er hurtig og lækker mad, og grønsagerne kan sagtens varieres og tilpasses, det man nu har på lager. Det vigtige er bare, at man bruger både hårde grønsager, som rodfrugter og kål, og bløde grønsager som svampe, courgetter eller bønnespirer, så der bliver kontrast mellem sprødt og blødt.
400 g skinkeschnitzel i tynde strimler eller wokstrimler
4 spsk sojasauce
2-3 spsk olie
2 spsk frisk ingefær, revet
400 g snittet hvidkål
1-2 bundt forårsløg i skrå strimler, grønne og hvidedele hver for sig
6 stilke bladselleri i skrå strimler
1 grønne peberfrugter i strimler
200 g bønnespirer
5 fed hvidløg, finthakkede
Tilbehør: 4 dl løse ris eller jasminris
Sauce:
2 spsk sojasauce
4 spsk risvin, halvtør sherry eller marsala
4 spsk vand
4 spsk østerssauce
2 tsk kartoffelmel
Bland kødet med sojasauce og lad det trække ½ time.
Rør alle ingredienser til saucen sammen.
Opvarm en stor stegegryde eller wok til høj varme.
Tilsæt 1 spsk olie og ingefær og straks efter hvidkål, det hvide af forårsløgene, bladselleri og peberfrugt.
Lynsteg 2 min. Tilsæt bønnespirerne og lynsteg endnu 1 min.
Hæld alle grønsagerne over på et fad.
Tør gryden eller wokken af med køkkenrulle og varm den op igen.
Dræn kødet og lynsteg det med hvidløgene i 1 spsk olie 1 min.
Tilsæt sauceblandingen og kog 1 min.
Hæld saucen over grønsagerne, drys med det grønne af forårsløgene og server straks med løse ris, gerne jasminris.
Grønsager pr. person: ca. 250 g