Logo

Fyldt svinemørbrad 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldt svinemørbrad 2

En enkel og velsmagende ret - med spændende smagsnuancer.

 

500 g svinemørbrad
25 g tørrede, oliemarinerede tomater eller 10-15 g tørrede svampe
3-4 skiver bacon
800 g nye kartofler
25 g hvedemel
¼ tsk revet muskatnød
1 ½ tsk tørret oregano
salt og peber
3 dl sødmælk
friske bønner


Gør kartoflerne i stand, skær dem i tynde skiver og læg dem i et ovnfast fad.

Drys hvedemel (brug en lille sigte) og krydderier mellem lagene, og hæld til sidst mælken over kartoflerne.

Pres kartoflerne let med bagsiden af en ske, sådan at væden når op til øverste lag af kartoffelskiverne.

Sæt fadet i en kold ovn, og tænd på 160°C.

Kartoflerne skal stå i ovnen i alt ca. 1 ½ time.

Gør mørbraden i stand ved at fjerne hinder og bimørbrad.

Skær en ca. 3 cm dyb revne i mørbraden.

Fyld den med marinerede tørrede tomater samt salt og peber.
Rens evt. bimørbraden, hak den groft, og bland den med fyldet.

Læg mørbraden på sammenføjningen i et lille fad, pak baconskiverne tæt omkring den, og stil fadet i ovnen ved siden af kartoflerne, når de har stegt. Hvis den er for bleg, grilles den et par minutter.

Sluk ovnen og tag stegen ud.

Dæk den med alufolie, og lad den hvile ca. 15 minutter.

Lad kartoflerne stå i den slukkede ovn imens.

Kog bønnerne møre i saltet vand, friske bønner nippes først.

Skær kødet i tynde skiver på skrå, og servér sammen med kartofler og kogte bønner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.283 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her