Fritatta med kartoffel, champignon og østershatte - let at
lave på 20 min og en fantastisk smagsoplevelse. 4 personer.
Ingredienser:
12 æg
3 dl mælk
400 g kartofler
300 g markchampignon, kejserhat eller anden fast svamp
100 g østershatte
1 skalotteløg
1 bdt bredbladet persille
1 glaskål
½ fennikel
1 citron
1 tsk dijonsennep
1 spsk honning
2 spsk olie
50 g valnødder
100 g skyr
*
Tilberedning:
Børst svampene og skær kartoflerne i tern af 1x1 cm.
Varm lidt almindelig olie på en pande, og steg så svampe og
kartoflerne gyldne.
Hak skalotteløget fint og persillen lidt grovere.
Pisk æg sammen med mælken og lidt salt og peber.
Kom først skalotteløget og persillen på panden, og vend
rundt et par gange.
Hæld derpå æggestanden på panden.
Sørg for, at fyldet stadig er fordelt jævnt i frittataen, og
dut nu skyr ned i hist og her.
Sæt panden i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter.
Imens skæres fennikel og glaskål i tynde skiver.
Rør dijonsennep, honning, olie og citronsaft sammen.
Vend det sammen med fennikel/glaskålsblandingen.
Varm nu lidt almindelig olie op på en ny pande, og varm det
rigtig godt op.
Pluk østershattene i strimler og pluk også en god portion
persille.
Hak valnødderne groft.
Rist nu østershattene hårdt af på panden, til de er sprøde
og gyldne.
Smid herefter persille og valnødder op til de sprøde svampe,
og sluk for panden.
Servér nu den færdige frittata med råmarineret
sennepsglaskål som tilbehør og pyntet med sprøde svampe, persille og nødder.
........................................................................................................................