Logo

Fisk på kinesisk vis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisk på kinesisk vis

 

Wokretter er perfekt mad der tilberedes i en håndevending og smager altid lige herligt.

• På grund af den korte tilberedningstid bevarer grønsagerne vitaminerne.

• Fisk indeholder meget jod.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Fisk på kinesisk vis:

600 g fiskefileter, fx søtunge, rødtunge eller rødspætte

4 spsk friskpresset citronsaft

peber

200 g champignon

100 g bønnespirer, friske eller på dåse

1 bundtforårsløg eller ½ porre

2 fed hvidløg

2 dl grønsagsbouillon

2 spsk soya

6 spsk tør sherry

1 spsk balsamicoeddike

1 tsk sukker

2 spsk kartoffelmel

4 spsk jordnøddeolie

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl fiskefileterne og skær dem i 3 cm store tern.

Dryp med citronsaft og krydr med peber.

 

2 Rens svampene og skær dem i tynde skiver.

Skyl bønnespirerne.

Skyl forårsløg eller porre og skær i fine strimler, gem lidt af det grønne til garnering.

Pil hvidløget.

 

3 Bland bouillon, soya, sherry, eddike, sukker og 1 spsk kartoffelmel godt.

 

4 Tør fileterne og drys dem med 1 spsk kartoffelmel.

Opvarm 2 spsk jordnøddeolie i wokken og brun fisken i ca. 2 min.

Tag fisken op og hold den varm.

Opvarm resten af olien og brun forårsløg, svampe og bønnespirer i 3 min. og pres til slut hvidløget i.

 

5 Hæld saucen over og læg fisken i.

Lad det simre i 2 min.

Smag til med peber og drys lidt af det grønne over som garnering.

 

Tips & råd

Fisk på kinesisk vis

Gem lidt af det grønne fra forårsløg eller porre.

Striml det fint og dekorer madretten med det. Det ser både appetitligt og smukt ud.

 

Fisk på kinesisk vis

I stedet for champignon kan du anvende shiitake-svampe.

Skær hatten på svampen i strimler.

Finthakket rød peber giver farve og vitaminer.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 285 = kJ 1197

Kulhydrat 5 g Protein 28 g Fedt 17 g (54%) Fibre 2 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.217 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her