Logo

Brøndkarsesalat med smukke Karl Johan'er og kastanier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

De beaux cepes en salade de cresson et chataignes
(4 personer)
 
8 mellemstore Karl johan svampe
Let planteolie
200 g brønd­karse
1 fed hvidløg
1 skive daggammelt brød
Sort peber, salt
8 kastanier
10 granatæb­lekerner
Citronsaft
Olivenolie
 
Fjern brøndkarsestilkene og skyl bladene.
Blancher svampene, halver dem og sauter dem ved høj varme i den lette olie.
Krydr med salt og peber
Gnid brødskiven med et halveret hvidløgsfed, skær i små tern og sauter dem helt sprøde på en pande i olivenolie.
Grill kastanierne i ovnen.
Fjern skallerne og skær kastanierne i mindre stykker
 
Servering: Bland brøndkarsebla­dene med citrondråber og lidt oli­venolie og fordel salaten på 4 tal­lerkener.
Læg 4 halve Karl johansvampe i stjernemønster omkring, derefter brødcroutoner­ne, kastaniestykkerne og granat­kernerne.
 
Historie: Om efteråret bugner vore skove med vilde svampe: Karl johan'er, mousseroner, kanta­reller, dødstrompeter, rørhatte etc. Efter min mening er Karl Johan'erne de mest interessante, og man skal tage de helt små faste med mest smag ("negerhoveder"). Netop fordi sæsonen er så kort, sylter jeg svampene så jeg kan nyde dem lidt længere.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.443 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her