Byggrynsgrød eller byggrød. Tidligere en almindelig grødret lavet
med byggryn; koges grynene i vand, bliver det vandgrød; koges grynene i mælk,
bliver det sødgrød; koges de i kærnemælk, bliver det surgrød.
#
130-150 g byggryn
1 liter kærnemælk
lidt salt.
*
Kog kærnemælken op under omrøring og kom byggryn i.
Skru ned og lad det simre 1 time, omrøres, eller brug
høkasse..
Når grøden er færdig, kom lidt salt i.
Kom ikke salt i mens
den koger, da grøden bliver til trevler.
Fra den Jyske Vestkyst
Fordeles i 2 passende portionsskåle og afkøles i køleskab,
til den er stiv.
Løsnes i siderne med en kniv og vendes i en dyb tallerken.
Serveres med en halv kop varm mælk, hældt i den dybe
tallerken og strø med sukker.
Fra Vendsyssel
Her spises surgrød varm med lidt sirup ovenpå og så drikker
man iskold mælk til.