Logo

Voodoo-smør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vær altid forsigtig når du arbejder med chili. Vask hænderne godt bagefter. Det kan faktisk være en ret god ide at bruge engangshandsker når du skal snitte i en stærk chili som chipotle eller habanero.

For guds skyld, gnid dig ikke i øjnene (kontaktlinse­brugere er hermed advaret), og drenge: Vær forsigtige ved toiletbesøg.

 

500 g smør, stuetempereret

3 chipotle-chilier (fra glas), finthakkede

4 hvidløgsfed, finthakkede

1 spsk brun farin

½ tsk kværnet sort peber

revet skal fra 1 appelsin

saft fra 1 appelsin

 

Bland smør, chili, hvidløg, farin, peber, appelsinskal og appelsinsaft i en skål.

Lav smørret til en pølse (ca. 4 cm tyk) og pak den ind i plastfolie.

Du kan opbevare smørret i fryseren til det skal bruges.

 

Tips: Voodoo-smør fungerer udmærket til grillet entrecote, kyllingebryst eller grillede grønsager. Det er choke­rende godt til blåmuslinger.

Chipotle-chili er en røget, rød jalapeno-chili. For at beskrive hvor hot den er, kan vi sige at på en skala fra 1 til 10 er den en sikker 1'er. Du kan finde chipotle-chili i enkelte fødevarebutikker. Du kan godt bruge andre typer chili, men det vil give smørret en helt anden smag.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.139 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her