400 g kalkunfilet
2 spsk olie
2 spsk sojasauce
2 tsk fiskesauce
2 tsk sukker
Krydret æblesalat
2 ½ dl eddike
3 stængler citrongræs fintsnittet
4 spsk sukker
Saft af 2 lime
2 spsk fintsnittet frisk chili
4-6 sprøde syrlige æbler som fx. Filippa eller Aroma, skåret i fine både
2 revne gulerødder
100 g bønnespirer
2 spsk frisk snittet mynte
2 spsk frisk snittet koriander
2 spsk frisk snittet basilikum
Kalkunspid:
Skær kalkunfileten i lange flade strimler (ca. 1 cm x 3 cm x 20 cm) og sæt dem på træspid.
Bland olie, soja, sukker og fiskesauce og vend kalkunspiddene i denne marinade.
Lad dem trække 1 time på køkkenbordet eller lidt længere tid i køleskabet.
Kort før servering grilles spiddene på udendørsgrillen ca. 2 min. på hver side. Server med æblesalaten og ris eller brød.
Æblesalat:
Bring eddiken i kog med sukker og citrongræs, lad det koge ned til det halve, ca. 20 min.
Si marinaden, tilsæt limesaft og chili og smag til med salt og peber.
Lad marinaden køle helt af, før den skal bruges.
Bland æbler, gulerødder, bønnespirer og krydderurter med marinaden kort før den skal serveres.
Tips: Læg evt. træspiddene i vand ½ time før kødet sættes på, så brænder de ikke på grillen.
Kalkunspiddene kan også grilles under ovnens grill. Det tager lidt længere tid.