Tilpasset camping og Trangia sæt
4 stk svineinderlår
4 dl ris
250 g grønne bønner
Salt og peber
Olie
Smør
Rødbede-chutney:
3 mellemstore rødbeder
2 dl eddike
2 dl vand
0,75 dl sukker
4 laurbærblade
2 rødløg
Lidt honning el. sirup
Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker.
Kog eddike og vand op sammen med sukker og laurbær i den lille gryde.
Kog rødbederne møre i lagen, ca. 25 min.
Skær rød løget i halve ringe.
Steg rødløget på panden i lidt smør og tilsæt honning.
Hæld lagen fra rødbederne og vend de to ting sammen.
Smag til med salt og peber.
Kog risene i den store gryde i dobbelt mængde letsaltet vand i 20 min.
5 min. inden risene er færdige, tilsættes fintskårne grønne bønner.
Risene koges , gryden tages af og pakkes i et håndklæde når risene er kogte.
Panden bruges først til rødløg og honning, skylles og derefter til kødet.
Krydr kødet med salt og peber og steg det i lidt olie og smør.