Høstfest
Skinkesteg:
1 ridset skinkesteg med svær, ¾ - 1 kg
2 spsk smeltet smør
1 spsk groft salt
Gå sværen efter.
Den skal være ridset helt ned til kødet, men ikke i selve kødet.
Pensl med smør langs med alle sværene.
Fordel derefter salt langs med sværene.
Det anbefales, at der til denne opskrift benyttes grill med låg og med mulighed for indirekte stegning.
Ved indirekte stegning sættes en (folie) drypbakke på midten af den nederste rist og briketter lægges på begge sider af drypbakken.
Stegen placeres på risten lige over drypbakken.
Grill kødet ved indirekte stegning under låg ca. 11/4 time. Brug stegetermometer.
Mærk efter om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55ºC.
Hvis den er blød vendes sværen nedad og steges videre til centrumtemperaturen er 65ºC.
Pas på sværen ikke bliver for mørk.
Lad stegen hvile 20 minutter inden den skæres for.
Vigtigt: Kødet kan nemt blive tørt, hvis centrumtemperaturen overstiger 65ºC.
Tilbehør -
Grillede kartoffelskiver:
Skær 4 bagekartofler i 1 cm tykke skiver.
Pensl dem med olie og krydder med salt og peber.
Grill kartoflerne i ca. 5 minutter på hver side.
Grillede asparges:
Friske grønne asparges pensles med lidt olie og grilles ca. 3 minutter på hver side. Krydder med salt og peber.
Tacosauce (mild eller hot efter behag).
Tips: Hvem gider koge kartofler og holde et vågent øje med stegen i ovnen, når solen danser derude og mennesker nyder de lune sommeraftener i det fri? Læg i stedet maden på grillen og nyd livet!