Alle elsker at få rejer som en særlig godbid, og disse er virkelig noget særligt Du kan enten bruge store rå kongerejer, hvor hovederne stadig er på, eller de rå hovedløse tigerrejer som man nu kan få i de fleste supermarkeder, enten fra disken med friske fisk eller fra frysedisken.
36 rå ferskvandskongerejer eller 72 hovedløse rå tigerrejer
3 spsk vegetabilsk olie
1 spsk klar honning
1 spsk chilisauce
fintrevet skal og saft af ½ lime
3-4 fed hvidløg, knust
salt og friskkværnet sort peber
6-12 x 25 cm fine metalspid
Pil rejerne, idet du lader den yderste haledel være.
Skær forsigtigt langs med den kurvede ryg af hver reje og løft den mørke tråd lignende tarm ud.
Bland resten af ingredienserne sammen i en stor skål.
Rør rejerne i blandingen og lad dem marinere i køleskabet i op til 2 timer.
Sæt rejerne på spiddene. Hvis du bruger kongerejer, kan du putte 6 rejer på 1 spid til hver person.
Hvis du bruger tigerrejer, skal du bruge 2 spid til hver person.
Grill rejerne over mellemvarme kul i cirka 3-4 minutter, idet du vender dem nu og da, til de er blevet faste og uigennemsigtige.
Spis dem straks, imens de stadig er varme.
Det er tilladt at slikke fingrene.