Pulled pork er med
rekordfart blevet en populær måde at servere nakkesteg på. Den lange
tilberedningstid ved lav varme giver en usædvanlig saftig, trevlet og lækker
konsistens.
Begynd gerne et døgn
før du vil servere pulled pork. Nakkestegen skal trække køligt i køleskabet,
gerne natten over, mens den derefter smokes i 12 til 14 timer.
Pulled pork smager
dejligt i fx burgerboller med coleslaw.
Tilberedningstid: 20
timer. 10 portioner. Denne opskrift er nem at lave.
# Ingredienser
PULLED PORK
1 kg nakkesteg
50 g brun farin
50 g mild paprika
2 spsk friskkværnet
sort peber
2 spsk salt
1 spsk cayennepeber
2 tsk sennepspulver
NORTH CAROLINA SAUCE
4 dl æbleeddike
3 spsk ketchup
2 spsk brun farin
4 tsk salt
2 spsk Tabasco
1 tsk friskkværnet
peber
* Tilberedning
Pulled pork:
En god nakkesteg
afpudses let, evt sener og fedtansamlinger fjernes, så det bliver et reelt
stykke kød.
Derpå skal den have en
såkaldt ”rub” - et lag af krydderier.
Det kan varieres i det
uendelige, men her er der brugt brun farin, paprika, peber, salt, cayennepeber
og sennepspulver.
Smag på rub’en - den
skal være sødmefuld og stærk.
Gnid rigelige mængder
rub ind i stegen. Kom stegen i en plastpose og læg på køl.
Gerne natten over - i
hvert fald 4-5 timer.
Tænd grillen - smokeren
Kom langtids-briketter
i beholderen og hist og her stykker af røgtræ, som fås hos velassorterede
grill-forhandlere. Vandbeholderen fyldes også.
Hold øje med
temperaturen i smokeren. Den bør ligge på omkring 110 °C, måske lidt under,
ikke for meget over.
Kom kødet på
grillristen.
I en smoker kommer
kødet ikke i direkte kontakt med varmen og de glødende kul.
Vandet opvarmes og blandes
med røgen og varmen, og det er denne cocktail, der i løbet af 12-14 timer
forvandler nakkefileten til et utroligt velsmagende stykke kød med en
fantastisk konsistens.
Der skal ikke arbejdes
mere med kødet.
Har du en god smoker,
så passer det sig selv.
Hold øje med
temperaturen og lad nakkestegen hygge sig.
Den kan sagtens tåle
mere end 14 timer, hvis det skal være.
Og en stor smoker kan
brænde i op til 20-24 timer på én opfyldning
Stegen bliver ganske
mørk og dækkes af en stegeskorpe, man kalder barken.
Når den har fået nok,
tages den ud af smokeren og hviler en halv times tid.
Derpå kan den
”trækkes” fra hinanden - deraf navnet Pulled Pork.
Man sætter to gafler
ind i stegen og trækker den i strimler.
North Carolina sauce:
Bland æbleeddike,
ketchup, brun farin, salt, tabasco, chiliflager og peber til en sauce.
Smag den til. Saucen
skal være sur, sød og stærk.
Kødet blandes med lidt
sauce og kommes i gode, store burgerboller sammen med en skefuld coleslaw.
Find her opskriften på
en klassisk coleslaw.