Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 40 minutter + hvile. Stegetid: 8 minutter
2 tsk tørgær
1 tsk sukker
350 g hvedemel
1 tsk salt
2 dl lunkent vand
1-2 spsk olivenolie
Fyld:
2 spsk olivenolie
1 lille løg, finthakket
1 fed hvidløg, knust
½ tsk tørret oregano
600 g hakkede tomater fra dåse
2 tsk sukker
salt og friskkværnet sort peber
olivenolie til pensling
225 g bøffelmozzarella, i skiver og duppet tørre med køkkenrulle
1 stort bundt friske basilikumblade
*
A. Begynd med dejen, bland tørgær, sukker, hvedemel og salt sammen i en skål.
Lav en fordybning i midten, tilsæt varmt vand og olivenolie.
Rør dejen sammen og ælt den derefter på en meldrysset flade, til den er glat. Læg dejen i en ren skål, dæk den til og lad den stå lunt og hæve til dobbelt størrelse.
B. Lav imens fyldet.
Varm olien i en kasserolle og brun løg og hvidløg i 2-3 min., til de er blevet bløde.
Tilsæt oregano og tomater, læg låg på og lad fyldet simre i 10 min.
Tilsæt sukker og krydderier og lad fyldet koge uden låg i yderligere 10 min., til det er blevet lidt tykkere.
C. Slå dejen ned og ælt den i nogle min.
Del dejen i to og rul hver af dem ud til en cirkel på omkring 25 cm i diameter. Pensl bundene med olie og flyt dem over på en bageplade med den smurte side nedad.
D. Brug en langskaftet tang og lad bundene glide over på stegeristen og grill dem direkte over middel varme i 2-3 min., til grillmærkerne bliver tydelige.
Læg bundene tilbage på bagepladen med den grillede side opad.
E. Fordel tomatsaucen på bundene og fordel den jævnt med bagsiden af en ske. Fordel mozzarellaskiverne ovenpå. Pensl stegeristen med olien og lad pizzaerne glide tilbage på grillen. Grill dem i 3-4 min., til osten er smeltet.
Da varmekilden er under pizzaen, smelter osten smukt uden at blive brun.
Tag pizzaerne af grillen og drys en håndfuld basilikumblade på hver.
Skær pizzaerne midt over og server en halv pizza pr. person.
Tips: Hvis du har travlt, kan du købe en pakke færdigblanding til pizzadej og følge anvisningerne på pakken.