Logo

New Orleans koteletter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

New Orleans koteletter

 

Prøv at lave svinekoteletter. I sig selv kan sådan nogle fætre godt gå hen og blive lidt tørre og kedelige i længden, men med en ganske simpel marinade kan du virkelig højne niveauet gevaldigt på dine koteletter.

Det gode ved en marinade er også, at kødet ikke behøves at stå i timevis og trække (selvom det bestemt ikke gør noget). Bare en halv time i marinadebadet er sådan set ok for nogle ganske almindelige svinekoteletter.

Du skal bare bruge lidt olie, soja, lidt syre og noget sukker – og hvad du ellers har af sjove ting til at give den smag, alt efter hvad der gemmer sig i dit køkken. Det vigtigste er næsten sukkeret, der giver en skøn karamellisering til kødet, når det bliver stegt. Du kan også bruge vores forslag.

Til 4 personer Marineringstid: 2 timer Tilberedningstid: ca. 20 min.

#

4 store koteletter af kammen med eller uden ben

citronpeber

1 portion marinade (se opskrift)

 

Desuden:

2 courgetter

4 skalotteløg

1 porre

1 grøn peberfrugt

200 g frosne majskorn

3 tomater

3 spsk olie

1 tsk paprika edelsüss

¼ tsk chilipulver eller lidt Tabasco sauce

hvidløgssalt

*

1. Dup koteletterne tørre og drys dem kraftigt med citronpeber eller drys citronpeber i marinaden. Kødet pensles og lægges på en tallerken.

Stil den i køleskabet, tildækket.

 

2. Læg koteletterne på den varme grill og giv dem 4-5 min. på hver side, alt efter tykkelse.

 

3. Skyl courgetterne og skær dem i tynde skiver.

Hak skalotteløgene fint og snit porren i tynde ringe.

Rens peberfrugten og skær den i terninger.

 

4. Hæld tomaterne over med kogende vand.

Lad dem stå 1 minut, flå dem og skær dem en gang over.

Tryk kernerne ud og skær frugtkødet i små terninger.

 

5. Kom olie i en kasserolle og varm det op.

Drys paprika i og lad det svitse.

Tilsæt alle de snittede grønsager (også majs).

Lad det svitse og drys med chili og hvidløgssalt.

 

6. Koteletterne serveres med de varme grønsager og en grøn salat med olie-eddike marinade.

 

Tips: Tynde frokostkoteletter er ofte på tilbud, men de er svære at stege, så de bliver saftige. Læg dem to og to sammen med en skive ost (fx Danablu) imellem (sæt tandstikker i) og grill dem.

Eller skær dem i mindre stykker og sæt dem på spid.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.502 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her