Logo

Laks, hjemmerøget – Varmrygning er nemt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det er både nemt og super lækkert at ryge fisk selv. Faktisk er de fleste kuglegrill glimrende rygeovne.

Det er både nemt og super lækkert at ryge fisk selv. Faktisk er de fleste kuglegrill glimrende rygeovne.

Tænd grillen. Brug briketter. Lad dem blive helt rødglødende. Læg dem i siderne af kuglegrillen.

Drys 5 håndfulde flis eller savsmuld på de varme briketter.

Læg fisken på alufolie eller i et fad med skindsiden nedad.

Placér fisken på midten af risten, så den får indirekte varme.

Luk næsten for spjæld i top og i bund.

Læg låget på og nu er rygningen i gang.

Alt kan stort set ryges. Fede fisk er nemmest at ryge, da de ikke så let falder fra hinanden.

Har du et stegetermometer, så regn med, at temperaturen i fisken skal være på 65-70°C.

Rygetider:

Laksefilet 20-25 min.

Makrelfilet 7-10 min.

Sildefilet 5-7 min.

Varmrøget laks

(4 pers.)

600-800 g laksefilet (evt. lakseside)

6 dl savsmuld

*

Drys savsmuld på de varme briketter.

Tør fisken godt af og drys den med havsalt.

Læg den på alufolie eller i et fad med skindsiden nedad ved indirekte varme.

Luk næsten for spjæld i top og bund. Læg låget på.

Ryg laksen i 20-25 min.

Server med salat, radiser, purløg, tomat, basilikum, bredbladet persille og nye kartofler.

Madopskrift billede

Rød nem dressing

(4 pers.)

2 røde peberfrugter

4 dl cremefraiche 18%

salt og peber

*

Blend de røde peberfrugter, til de bliver til en rød creme.

Tilsæt cremefraiche, og smag til med salt og peber.

Server til varmrøget fisk sammen med nye kartofler.

Grøn nem dressing

(4 pers.)

2 håndfulde spinatblade

4 dl cremefraiche 18%

salt og peber

*

Blend spinaten, til den bliver til en grøn creme.

Tilsæt cremefraiche og smag til med salt og peber.

Server til varmrøget fisk sammen med nye kartofler.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her