Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 30 minutter + afkøling. Stegetid: 15 minutter
500 g udbenede kyllingelår, uden skind - eller 450 g hakket kyllingekød
6 skiver bacon uden svær
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, knust
1 skalotteløg, finthakket
2 spsk groft hakket frisk estragon
50 g brødkrumme
Mayonnaise med blåskimmelost:
1 æggeblomme
1 tsk Dijonsennep
1 ½ dl let olivenolie
1 tsk hvidvinseddike
75 g blåskimmelost
1 spsk hakket frisk purløg
4 burgerboller
A. Skær kyllingekødet i stykker og kom det i en foodprocessor.
Skær to skiver bacon i stykker og hæld dem ned til kyllingekødet.
Blend det groft.
Varm olivenolien op på en lille pande og tilsæt hvidløg og skalotteløg.
Lad dem stege i 1-2 min., til de er møre.
Tag løgblandingen af varmen, lad den køle af og hæld den overskydende olie fra.
B. Hæld løgblandingen og derefter estragon og brødkrumme i kyllingefarsen. Tilsæt salt og peber og rør farsen godt sammen.
Del den i fire portioner.
Drys en smule hvedemel på hænderne, så farsen ikke klistrer, og form fire burgere.
Stil dem i køleskabet i ½ time.
C. Mayonnaise med blåskimmelost:
Pisk æggeblommen, sennep og rigeligt salt og peber godt sammen i en skål.
Pisk langsomt olien i, til blandingen er tyk og jævn.
Pisk eddiken i, smuldr osten og vend den i mayonnaisen.
Tilsæt hakket purløg og stil mayonnaisen i køleskabet, til den skal bruges.
D. Grill bacon skiverne i 8-10 min., til de er sprøde, og læg dem til side.
Pensl stegeristen med olie og grill burgerne direkte over middel varme i 15 min. Vend dem en gang under stegningen.
E. Rist burgerbollerne på grillen.
Læg salatblade på de nederste halvdele af bollerne.
Læg en kyllingeburger ovenpå, og øs en skefuld mayonnaise over.
Pynt med en sprød baconskive og læg den øverste halvdel af bollen på.