Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 15 minutter. Stegetid: 25 minutter
2 spsk olivenolie
1 spsk finthakket frisk rosmarin
2 fed hvidløg, fint hakket
½ citron, kun revet skal
½ tsk havsalt
4 kalve koteletter, ca. 2,5 cm tykke
Grillede svampe:
1 løg
225 g store friske shitake svampe
2 spsk olivenolie
salt og friskkværnet sort peber
1 lille tomat, renset for kerner og skåret i tern
1 lille gul tomat, renset for kerner og skåret i tern
1 spsk hakket frisk mynte
2 tsk sherryeddike
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk hakket persille
A. Rør olivenolie, rosmarin, hvidløg, citronskal og salt sammen i en lille skål.
Stryg blandingen på begge sider af kalvekoteletterne, dæk kødet til og stil det i køleskabet, mens du tilbereder svampene.
B. Skær løget i tykke skiver, del dem i ringe og læg dem i en skål sammen med svampene og olivenolien.
Vend løg og svampe godt i olien og krydr godt med salt og peber.
Grill svampene og løgringene direkte over middel varme i 10 min., til de er møre og gyldne.
Vend dem en gang under stegningen.
Lad løg og svampe køle af og hak dem groft.
Hæld begge dele i en skål og tilsæt tomater, timian, sherryeddike, olivenolie og persille.
Vend det godt sammen, smag til med salt og peber og sæt svampeblandingen til side.
C. Tag kalvekoteletterne op af marinaden.
Grill dem direkte over middel varme i 12-15 min., og vend dem en gang under stegningen. De bør være svagt rosa i midten.
D. Lad kalvekoteletterne hvile i 5-10 min., og server dem med svampene til.