2 kg kalkunbryst
1 portion injektionsmarinade
60 g soltørrede tomater i olie
2 fed knust hvidløg
3 spsk olivenolie
2-3 spsk grøn oliventapenade eller pesto
10 tynde skiver parma eller seranoskinke
5-6 friske rosmarinkviste
Injektionsmarinade
1 dl kogende vand
1 tsk kyllingebouillon evt. granulat
3 spsk smør
2 tsk citronsaft
Hak de soltørrede tomater og bland dem i en skål sammen med olivenolie og knust hvidløg.
Fjern eventuel hinde på kalkunbrystet.
Sprøjt injektionsmarinaden ind i kalkunbrystet, så den bliver jævnt fordelt (lad nålen side et øjeblik før du trækker den ud for at undgå udsivning).
Herefter smøres oliventapenaden eller pestoen på oversiden af
kalkunbrystet og tomatblandingen fordeles ovenpå.
De tynde skinkeskiver lægges i et jævnt lag rundt om hele kalkunbrystet.
Kalkunbrystet snøres med madsnor, så skinkeskiverne ligger fast.
Stik rosmarinkvistene ind under madsnoren.
Placer det snørede kalkunbryst i en stegekurv.
Grillen: Stegeholderen sættes på risten over indirekte varme i ca. 30-45 minutter, afhængig af størrelsen på kalkunbrystet.
Injektionsmarinade:
Smelt smør, opløs bouillon i kogende vand, hæld det sammen med smørret og tilsæt citronsaften.
Marinaden skal anvendes mens den er varm, dvs. før smørret stivner.
Væsken suges op i sprøjten og skydes ind i bryst og lår på fx. en kalkun.