Logo

Hyldeblomstsaft til picnic

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyldeblomstsaft til picnic

Om foråret gælder det om at tømme ud i sit lager af saft, for i juni er det tid til at lave en ny omgang hyldeblomstsaft.

 

40 store udsprungne hyldeblomstskærme

1–1,5 kg fin rørsukker

2 tsk citronsyre (ca. 50 g)

4 økologiske citroner

1 ½ liter kogende vand

evt. lidt Atamon til flaskerne!

 

Skyl hyldeblomstskærmene grundigt og ryst forsigtigt vandet fra.
Klip stilkene fra.
Læg blomsterne i en stor skål.
Kog vand og sukker indtil sukkeret er smeltet – tilsæt nu citronsyre.
Skær citronerne i tynde skiver
Læg hyldeblomsterne og citronskiver, skiftevis i en stor skål
Hæld den varme sukkerlage over blandingen
Lad hyldeblomstsaften trække i 4-5 dage i køleskabet.
Si saften.
Kom saften på rengjorte flasker

Vil du undgå Atamon, kan du fryse hyldeblomstsaften, og
derved slippe for konserveringen.

Den færdige koncentrerede hyldeblomstsaft fortyndes 1:4
med vand eller mineralvand

Ved sommerfesten kan den suppleres med en tør hvidvin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.414 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her