Kyllinger bliver meget lækre på grillen, uanset om de steges
hele eller de parteres. De kan også lægges i marinade et par timer inden
grillningen så får kødet en mere pikant smag.
Til 6 personer Tilberedningstid: ca. 45 min.
#
3 små kyllinger
250 g skalotteløg
300 g
cherry tomater
1 dl olie
2 tsk barbecue krydderi
1 tsk paprika edetsüss
salt
*
1. Del kyllingerne på langs ved at skære eller klippe på
hver side af rygbenet (der fjernes) og gennem brystbenet. Fjern også
»ønskebenet«.
Tør kyllingerne godt af og læg dem på et spækkebræt med
skindsiden opad.
Tryk dem så flade som muligt med hånden.
2. Hæld løgene over med kogende vand og pil dem.
Sæt løg og små tomater skiftevis på træspid.
3. Kyllingerne pensles med olien, der er krydret med
barbecue krydderi.
Læg dem på den varme grillrist.
Vend dem flere gange under stegningen og smør dem med olie.
Når den halve stegetid (15-20 min) er gået, drysses
kyllingerne med paprika og salt.
4. Tomater og løg pensles med olie og grilles sammen med
kyllingerne de sidste 8-10 min.
Vend spiddene af og til.
5. De halve kyllinger serveres med flûtes som varmes på
kanten af grillristen.
Sæt kryddersmør (helst rørt) på bordet og en stor skål
salat.