450 g skinkemignon
Marinade
½ dl olivenolie
1 citron
1 fed hvidløg
salt og peber
3 kvist efrisk rosmarin
1 spsk enebær
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk smør
4 peberfrugter
3 bøftomater
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk rørsukker
frisk basilikum
Tilbehør
helt små kartofler
lidt smør
frisk timian
Bed evt. slagteren om at flække mignonen eller skær den godt halvt igennem på den lange led - bred den ud, så der dannes en firkant.
Bland marinaden af olie, strimlet citronskal, finthakket hvidløg, salt, peber, rosmarinstilke og fint knust enebær. Læg kødet i marinaden og lad det marinere i køleskab mindst 30 minutter - gerne længere. Dog højst et døgn. Vend kødet af og til.
Hak løg og hvidløg fint og svits dem i smør i en gryde. Tilsæt peberfrugter og tomater skåret i tern samt vineddike og sukker. Kog ca. 20 minutter uden låg. Smag til og tilsæt hakket basilikum.
Pak kartoflerne i smurt alufolie i portionsanretninger med en klat smør, timian og salt. Grilles ca. 25 minutter til de er møre.
Grill mignonen 10-15 minutter i alt. Vend den jævnligt. Pak kødet i alufolie og lad det hvile ca. 15 minutter før det skæres tyndt ud.