I køkkenet forberedes:
12-16 skiver magert stegeflæsk
Persillesauce:
40-50 g smør
2 ½ spsk hvedemel
1 tsk bouillon - høns eller kalv
½ dl lunkent vand
4 dl let- eller sødmælk
1 stor bunke bredbladet persille
Et par stænk citronsaft
1 knivspids stødt muskatnød
¼ tsk løgpulver
Salt, peber og evt. lidt sukker
I en gryde smeltes smørret, og melet tilsættes mens du pisker ca. 1 min.
Rør herefter først vandet i, lidt efter lidt - igen under konstant piskning, for at undgå at saucen klumper.
Mælken tilsættes på samme måde, sammen med et par stænk citronsaft og evt. stødt muskatnød og løgpulver.
Saucen gives et let opkog, indtil den jævner.
Inden servering blandes rigeligt med hakket persille i, og der smages til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Ved grillen:
Over direkte varme og på en smurt rist, brunes flæsket på begge sider i ca. 3-5 min, indtil det har den rette farve.
Vendes hvert 20-30 sek. - så det ikke branker.
Forlad ALDRIG grillen under bruning af flæsk, da det kan blive ødelagt ved et øjebliks uopmærksomhed.
Når flæsket er brunet af, flyttes det til indirekte varme, hvor det steger færdigt i 15-20 min, eller indtil det er sprødt.
Vendes et par gange undervejs.
Tips:
Brug aldrig meget fedt flæsk, da der på grill, er fare for en mindre ildebrand, når fedtet drypper på briketterne.