Logo

Grillstegt andesteg med artiskokker og oliven

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2800 g ovnklar and  
2 skalotteløg hakket fint  
2 store fed hvidløg knuste  
1 spsk frisk timianblade  
1 spsk grofthakket rosmarin  
400 g artiskokhjerter skyllede og afdryppede  
100 g store udstenede grønne oliven  
100 g daggammelt franskbrød uden skorpe  
salt, friskkværnet sort peber
 
Kasser halsen og indmaden.
Skær det overskydende fedt af anden og gem det.
Læg anden til side.
Smelt så meget andefedt i en lille gryde, at du har omkring 1 spsk
Smid resten af fedtet væk.
Hæld skalotteløg og hvidløg i gryden og lad det koge 3-4 minutter, til de er blevet bløde.
Hæld krydderurterne i og lad dem koge med i omkring 1 minut.
Tag gryden af varmen, hæld indholdet over i en skål og lad det køle af.
Skær artiskokhjerterne i kvarte og hæld dem i skålen sammen med de hele oliven.
Skær brødet i ca. 1 ½ cm. store tern og hæld dem i skålen.
Tilsæt rigeligt med salt og peber og rør alle ingredienserne godt sammen.
Kom blandingen ind i anden.
Luk anden med stegenål og drys den udvendigt med salt og peber.
Læg anden med brystet nedad på enm stegholder i en kraftig alubakke.
Grill anden over indirekte middel varme i 2 timer og vend den, når halvdelen af stegetiden er gået.
Lad anden hvile i 20 minutter, før den skæres ud.
Tag fyldet ud med en ske og læg det ved siden af den udskårne and.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.732 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her