2800 g ovnklar and
2 skalotteløg hakket fint
2 store fed hvidløg knuste
1 spsk frisk timianblade
1 spsk grofthakket rosmarin
400 g artiskokhjerter skyllede og afdryppede
100 g store udstenede grønne oliven
100 g daggammelt franskbrød uden skorpe
salt, friskkværnet sort peber
Kasser halsen og indmaden.
Skær det overskydende fedt af anden og gem det.
Læg anden til side.
Smelt så meget andefedt i en lille gryde, at du har omkring 1 spsk
Smid resten af fedtet væk.
Hæld skalotteløg og hvidløg i gryden og lad det koge 3-4 minutter, til de er blevet bløde.
Hæld krydderurterne i og lad dem koge med i omkring 1 minut.
Tag gryden af varmen, hæld indholdet over i en skål og lad det køle af.
Skær artiskokhjerterne i kvarte og hæld dem i skålen sammen med de hele oliven.
Skær brødet i ca. 1 ½ cm. store tern og hæld dem i skålen.
Tilsæt rigeligt med salt og peber og rør alle ingredienserne godt sammen.
Kom blandingen ind i anden.
Luk anden med stegenål og drys den udvendigt med salt og peber.
Læg anden med brystet nedad på enm stegholder i en kraftig alubakke.
Grill anden over indirekte middel varme i 2 timer og vend den, når halvdelen af stegetiden er gået.
Lad anden hvile i 20 minutter, før den skæres ud.
Tag fyldet ud med en ske og læg det ved siden af den udskårne and.