16 små champignoner
16 rå kæmperejer
8 kammuslinger
8 stykkerlaks (4x3x2 cm)
økologiske citroner
dild
Tilbehør:
4 tomater
1 rød peberfrugt
1 stængel blegselleri
Safranris:
ris
safran
Sauce:
4 spsk kapers
65 g sorte oliven uden sten
olivenolie
Rengør champignonerne og kammuslingerne til spiddene. Tag skallen af rejerne, men lad halen blive siddende. Fjern også tarmstrengen. Skær laksen ud i små rektangler som angivet ovenfor. Lad alle disse ingredienser marinere mindst 1 time i et par deciliter olivenolie, saft af ca. ½ citron, salt, peber og lidt fintklippet dild. Ingredienserne skal være dækket af marinaden.
Skyl tomater, peberfrugt og blegselleri til grønsagstilbehøret og skær det hele i små tern.
Steg grønsagerne i lidt olivenolie og krydr med salt og peber.
Blend de sorte oliven med kapers samt lidt olivenolie så saucen bliver cremet/mayonnaiseagtig.
Anbring efter afdrypning fisk, champignoner og skaldyr på spiddene. Lad spiddene gå igennem rejerne to steder. Drys spiddene med salt og peber.
Kog risen sammen med lidt safran.
Grill spiddene ca. 7 minutter på hver side.
Læg lidt safranris, lidt grønsager og sauce på hver tallerken. Anbring spiddene oven på safranrisen og server. Giv citronbåde og godt brød til retten.