Logo

Grillet bananasplit

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brug direkte grillning ved middelhøj temperatur

Forberedelse: 15 minutter Grilltid: 8-10 minutter

 

Saucen:

4 spsk smør

2 ½ dl brun farin

¼ tsk stødt kanel

8 spsk piskefløde

Og derudover

4 bananer, uskrællede og delt på langs

3 forskellige slags is (de klassiske er vanilje, chokolade og jordbær)

valnødder eller pekannødder

evt. lidt godter (fx Daim-stykker)

flødeskum

 

Kom smør, farin og kanel i en lille gryde.

Bring gryden i kog og lad blandingen koge i 3 minutter under konstant omrøring.

Tag gryden af kogepladen og rør fløden i.

Hæld lidt olie på et stykke køkkenrulle og gnid grillristen.

Læg bananerne (med skræl på) på grillen (den flade side nedad).

Grill bananerne i 2-3 minutter.

Vend bananerne så skindsiden vender nedad, og pensl bananerne med lidt af saucen.

Grill bananerne et par minutter mere og pensl dem lidt indimellem.

Tag bananerne ud af skrællen og skær dem i mindre stykker.

Læg is i 4 skåle.

Top med bananstykkerne, mere af saucen, nødder, evt. godter og til sidst flødeskum.

Grillet banan giver bananasplit en helt ny dimension.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.872 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her