Bohémienne er et andet ord for sigøjner, og ingen, mindst af alt sigøjnerne, synes at vide, hvorfor denne enkle ret hedder som den gør, selvom alle villigt fremlægger alle mulige usandsynlige teorier. Den bliver som regel lavet som ratatouille uden courgetter, og ved at grille grønsagerne i stedet for at stege dem på panden og derefter tilsætte en skefuld duftende pistou.
4 små, ovale auberginer
2 store, røde peberfrugter
olivenolie
sort peber
1 stor, saftig tomat, uden skind og kerner
pistousauce (se opskrift)
2 spsk frisk basilikum ekstra til pynt
Grill auberginer og peberfrugter, til skindet bliver sort og kødet er mørt helt igennem. Skær peberfrugterne midt over, fjern skind og frø.
Pil skindet af auberginerne, men lad stilken sidde på, hvis der er nogen.
Arranger grønsagerne på 4 tallerkener, hæld en smule olivenolie over, smag til med groft kværnet sort peber, og server med pistou og friske basilikumblade.