Hvad enten du vælger lever, mørbrad, ørred eller bøffer, så
er grillmad nemt at tilberede. Tilbehøret ses foran. Duften af grillstegt kød hører sommeren til. Mens man
venter, drikker man et glas og nipper måske til lidt mundgodt (Se Grønsager
og dip er let mad)
Luksus-spid
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time Klargøring af
grillen: ca. 1 time
#
1 stor svinemørbrad
4 små løg
8 store champignon
4 små tomater
salt, peber fra kværn
grill-olie
*
1. Skær mørbraden i 12 skiver.
2. Rens løg, champignon og to- mater; skær dem en gang over.
3. Stik kød og grønsager skiftevis på grillspid. Pensl med
olie og drys med peber.
4. Læg spiddene på grillen (10-12 cm fra gløderne) og steg
dem 10- 12 min. Vend dem ofte.
5. Server grillstegte majskolber, persillesmør og salat til.
Grillstegte
majskolber
Beregn 1 majskolbe pr. person.
Vælg kolber med store, lysegule korn.
Fjern de grønne blade og det lyse skæg.
Kolberne pensles med olie, krydres og steges 6-8 min. på
grillristen.
Vend dem ofte og smør dem flere gange under stegningen.
Drys kolberne med groft salt og server dem med koldt
kryddersmør.
Kryddersmør
Rør 100 g smør blødt, tilsæt 4 spsk finthakket/klippet
persille, purløg, dild eller citronmelisse.
Drys med hvid peber og smag til med citronsaft.
Form smørret til en rulle, der pakkes ind i alufolie og
lægges i fryseren ½ time.
Grillstegte tomater
Skær store, faste tomater en gang over.
Drys salt og peber på snitfladerne.
Tomaterne pensles med eller dyppes i grillolie og drysses
med fintklippet eller stødt merian eller basilikum.
Grill tomaterne 3-5 min. Serveres straks.
Bagte kartofler
Beregn 1 stor eller 2 mindre kartofler pr. person.
Vask og tør kartoflerne grundigt.
Pak dem ind i kraftig alufolie og læg dem ned i den varme
grill mellem gløderne.
Vend kartoflerne af og til.
De skal stege ca. 1 time alt afhængigt af størrelsen.
Ved serveringen skærer man et dybt kryds gennem folie og
kartoffel.
Klem lidt på kartoflerne fra begge ender, så de åbner sig.
Kom en stor klat kryddersmør i åbningen - eller cremefraiche.
Lever med urter
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 15 min.
#
4 store skiver kalve- eller svinelever
2 dl finthakkede, blandede krydderurter
salt, peber fra kværn
grillolie
*
1. Smør leverskiverne med grillolie på begge sider.
Kværn peber over dem og steg dem 2 min. på hver side, ca. 10
cm fra gløderne.
Drys først leveren med salt, når den er stegt færdig.
2. Vend leverskiverne i krydderurterne lige før de skal
serveres.
Grillstegt ørred
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time
#
4 små ørreder a ca. 250 g
2 citroner
persille, citronmelisse
salt, peber fra kværn
grillolie
*
1. Rens fiskene og gnid dem ind- og udvendig med salt og
peber.
2. Læg et par skiver citron og et par kviste krydderurter
ind i bugen.
3. Pensl ørrederne med krydret grillolie og læg dem på
grillen, evt. i et fiskegrillnet.
Vend dem ofte og pensl dem under stegningen.
4. Serveres med citronbåde, flûtes og salat.
Variation: Sild, makrel, rødspætter og andre typer fast fisk
kan grillsteges på samme måde.
Bacon-bøffer
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time
#
500 g hakket magert oksekød
150 g bacon i tynde skiver
paprika, salt
karse, persille
grillolie
*
1. Læg 8 skiver bacon til side.
Hak resten fint og bland det i kødet. Drys med paprika.
2. Form 8 tykke bøffer, der pensles med olie.
Rul et stykke bacon om hver og steg dem 2-3 min. på hver
side, ca. 10 cm fra gløderne, til de er rosa indeni.
3. Pynt med karse eller persille og server med bagte
kartofler og en tomatsalat.
Grill-festens clou!
Læg modne bananer, i skrællen, på grillen, mens kødet spises.
Vend dem af og til.
De skal være sorte, men ikke brændte.
Når de er bløde indvendig, er de færdige.
Læg den hele banan på en tallerken, snit den op på langs og
hæld en sjat cognac ned over frugtkødet.
Spises med ske, evt. med flødeskum eller cremefraiche til.