Logo

Dryppede østers

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dryppede østers

12-16 østers, de danske Venø-østers fra Limfjorden er rigtig gode

Dressing:

2 spsk citronsaft

1 spsk finthakket skalotteløg

4 spsk god koldpresset olie

1 flaske Champagne

evt. ristet brød

 

Pisk dressingen sammen.

Åbn østersen med en østerskniv, og hold godt fast om den med et viskestykke. Pas på, at saften ikke skvul­per over.

Dryp østersen med et par dråber dressing.

Drik dejlig kold champagne til.

Spis evt. lidt ristet brød indimellem.

 

Tips:

Man kan sprødstege bacon og knuse det. Den stegte bacon kan drysses over østersene i meget små mængder, den skal ikke helt overdøve østerssmagen.

Som trøst til dem, der absolut ikke kan spise og nyde rå østers, kan østers gratineres i ovnen med lidt hollandaise­sauce.

Østers skal være helt friske, lugte frisk og være lukkede. Hvis de er lidt åbne, skal de lukke sig, når man banker på dem. Er du bare lidt i tvivl, så kasser dem!

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.282 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her