4 Personer
700 g svinemørbrad
5 kviste citronmelisse
2 fed hvidløg
1 halvt løg
1 pk skiveskåret bacon
Tilbehør:
nye kartofler
rucolasalat
revet parmesanost
valnøddekerner
cherrytomater
grove flûte
persillesmør
Skær svine/oksemørbrad op som følger.
Første snit lægges på langs af mørbraden i hele længden. Derefter åbnes mørbraden ved at lægge 2 snit i hver inderside af mørbraden. Dette skal forståes således at man i det første snit lægger yderlig 2 snit på indersiden af mørbraden. Herefter bredes kødet ud.
Mørbraden fyldes med hakket citronmelisse, hvidløg og løg.
Herefter omvikles mørbraden med bacon og det hele omvikles med bomuldstråd.
Kødet grilles på alle sider på en godt varm grill. Gerne lukket grill, men ikke en nødvendighed.
Kartofler rengøres og koges samtidig med at man griller mørbraden.
Rucolasalat plukkes, valnødder, cherrytomater hakkes groft og blandes til en salat.
Velgrillet mørbrad serveres med friskkogte kartofler med persillesmør, salat og varme flûte.
--