Logo

Hundemad - Lever godbidder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tilberedningstid kun 28 timer. De lugter og fedter ikke og er billige. Bages 30-45 min og opbevares i portionsposer i fryseren.

Tilberedningstid: 28 timer. De lugter og fedter ikke og er billige.

1. dag, surdej:
1½ dl vand
25 g gær
1 spsk honning
200 g kvark
3 tsk salt
1 spsk eddike
1 kg rugmel
250 g sigtemel

2. dag, rugdej:
25 g gær
5 dl lunkent vand
1 spsk salt
2 spsk solsikkeolie
750 g rugmel
250 g sigtemel
500 g kogt svine/kalvelever (1 lever er ca 450-500 g)

*

1. dag, surdej:
Rør gæren ud i vand og tilsæt honning, kvark, salt og eddike.

Rugmel og sigtemel tilsættes og æltes godt igennem.

Drys lidt salt på toppen og læg et viskestykke over.

Stil dejen til hævning et lunt sted i 24 timer.
*

2. dag, rugdej:
Først blendes en kogt lever og 5 dl lunkent vand.
Rør gæren ud i lever-vandet og tilsæt salt og olie.

Ælt melet i og dejen æltes godt inden den blandes med surdejen.

Ælt godt til det er godt forenet.

Dejen rulles den ud i en 5-10 mm tyk plade, (afhængig af hundestørrelse).

Skær dejen i terninger med det samme, det giver hårde godbidder, eller bag hele pladen, og skær ud efter den er bagt, det giver bløde godbidder.

Nu smøres en bageplade med solsikkeolie. (eller der bruges bagepapir)

Bages 30-45 min og opbevares i portionsposer i fryseren.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.106 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
21209-10-2012 10:28:35 madABC
Helle Aarslev har lovet at sende os en revideret opskrift om ca. 4 måneder. Mange tak.
21309-10-2012 09:42:17 Helle Aarslev
Surdej 1.dag er der alt for meget mel i forhold til væske.Følger man derefter opskriften 2. dag vil det blive en kæmpe portion ca.4 bradepander, og næsten ingen lever smag.
Der mangler angivelse af gr. for bagning.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her