Det er et stort arbejde at lave pindemadder, men de ser indbydende og festlige ud og egner sig til en fødselsdagsfest for store børn.
Her bruges skiver af rug-, sandwich- eller surbrød. Smør brødskiverne og udstik dem i små, runde stykker med et lille snapseglas eller skær skorpen af brødet og skær det i firkanter ca. 2x2 cm.
Man kan lægge et lille stykke tørt salatblad under pålægget, men så lidt at det ikke dominerer smagen. Pålægget holdes fast med tandstikkere. Det er en god ide at stikke pinden gennem pynten først og derefter anbringe den i midten af pindemadden.
Forslag til pålæg:
Hårdkogt æg, hakket og rørt med lidt mayonnaise smagt til med karry, citron, salt og peber, evt. pyntet med en oliven uden sten.
En stor reje, en lille citron skive og lidt dild.
Kaviar med en tynd citronskive.
Lidt torskerogn med en tynd skive citron.
Mini-frikadelle.
En lille skive paté med en skive syltet agurk.
En skive krydret pølse rullet sammen til et kræmmerhus pyntet med et stykke peberfrugt.
Flødeost med en skive rå agurk, drysset med paprika.
En lille skive ost med en halv valnød.
Tips: Skal pindemadderne bruges som dessert bruges franskbrød, og der pyntes med bananskiver, ananasskiver, kiwifrugt, jordbær og lign.
Et lille papirsflag stikkes i pindemadderne.