#
½ dl japansk sojasauce
2 tsk friskpresset citronsaft
300 g kyllingeinderfilet i skrå stykker
3 spsk smør og olie
200 g savojkål i strimler
5 gulerødder i tynde stave (ca. 200 g)
1 dl vand
1 spsk brun farin
½ tsk groft salt
½ spsk majsstivelse, fx Maizena
marinade fra kyllingekødet, ca. 2 spsk
200 g optøede, frosne haricots verts
Tilbehør:
320 g løse ris kogt med
½ tsk gurkemeje
*
Vend sojasauce og citronsaft sammen med kødet og lad det marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Varm smør- og rapsolien i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at brune.
Tag kødet op af marinaden (gem den til sauce).
Svits kødet i ca. 3 min. og tag det op.
Svits savojkål og gulerødder i ca. 2 min.
Rør vand, farin, salt, majsstivelse og marinade sammen.
Hæld blandingen i stegegryden og tilsæt kød og bønner.
Kog retten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min.
Server straks.
Fryseegnet: Nej