Æggekage er en klassisk dansk ret. Den kan både spises til frokost og aftensmad hvis det skal være hurtigt og nemt. Her er den lavet med cocktailpølser og tomater. Spis æggekagen på groft rugbrød.
#
4 portioner
8 æg (str. mellem)
1,5 dl piskefløde
1 dl vand
3 spsk frisk, klippet karse
3 spsk frisk, hakket persille
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
25 g smør
200 g cocktailpølser
25 g smør
150 g cherrytomater
Pynt: persillekviste
Tilbehør: groft rugbrød
*
Pisk æg, fløde og vand sammen i en skål.
Tilsæt krydderurter og krydderier.
Lad smørret smelte i en lille pande, men uden at det bruner.
Hæld æggeblandingen i panden og skru ned til meget svag varme.
Skub forsigtigt i blandingen, til den begynder at stivne, ca. 8 min.
Læg låg på panden og bag æggekagen færdig i ca. 12 min. (ca. 20 min. i alt).
Skær et kryds i toppen af pølserne.
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Rist pølserne ved kraftig varme i ca. 2 min. eller til de har fået lidt farve.
Skær cherrytomaterne i halve.
Servér æggekagen i panden eller lad den glide over på et fad.
Fordel tomater og de varme pølser oven på æggekagen.