125 g smør eller margarine
125 g hvedemel
2 ½ dl vand
½ tsk salt
5 æg
Fedtstoffet smeltes, afbages med det sigtede hvedemel, hvorefter det kogende vand tilsættes.
Når afbagningen slipper skeen, fjernes gryden fra varmen, salt og æggene røres i et ad gangen (hvide og blomme sammenpiskes, inden de hældes i den varme dej, man risikerer da ikke at hviden løber sammen).
Når dejen er rørt godt i ca. 20 minutter efter at det sidste æg er tilsat, kan vandbakkelserne sættes på en smurt plade med ske eller gennem kræmmerhus, evt. sprøjtepose.
Bages i små smurte forme.
Vandbakkelser kan anvendes som dessert fyldte med creme eller flødeskum og glaseres med overtrækschokolader eller vandglasur.
Vandbakkelser kan fyldes med stuvning, fx. spinat eller ærtepure og garneres om stege eller serveres til supper.
Alt, hvad man vil fylde i vandbakkelser, bør først fyldes i et kræmmerhus, lavet af stift papir, hvoraf man har klippet en spids.
Kræmmerhuset stikkes ind i vandbakkelsernes ene side, og disse fyldes nu.