Disse fyldte kager forener to af alle chokoladeelskeres mest yndede ingredienser - chokolade og kirsebær - og så er der oven i købet lidt flødeost i.
16 stk. cupcakes:
225 g hvedemel
75 g kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
125 g smør
250 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljeessens
1,6 dl cremefraiche 9 %
Kirsebær-flødeoste fyld:
180 g flødeost
3 spsk sukker
4 spsk sukkerlage fra Maraschinokirsebær
cocktailbær eller udstenede, cognacmarinerede kirsebær
Kirsebær-smørcreme:
60 g smør
300 g flormelis
3 spsk sukkerlage fra Maraschinokirsebær
nogle dråber rød frugtfarve (kan udelades)
ca. 2 spsk kakao til drys
cocktailbær til pynt
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland melet med kakao, bagepulver og natron, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Tilsæt vaniljeessens. Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med cremefraiche.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Kirsebær-flødeoste fyld:
Pisk flødeost, sukker og sukkerlage sammen til en glat masse med en gaffel eller i en blender.
Brug om nødvendigt mere sukkerlage.
Stik midten ud af hver kage med en kernehusudstikker eller en teske, og læg 1 tsk fyld og et bær i.
Sæt det udtagne kagestykke på plads igen, og gem resten af fyldet til smørcremen.
Kirsebær-smørcreme:
Rør smørret lyst og luftigt med resten af fyldet, og tilsæt flormelis, sukkerlage og evt. frugtfarve.
Pisk, til du har en glat creme, og kom om nødvendigt mere sukkerlage i.
Overtræk de fyldte kager, drys dem let med kakao, og anbring et cocktailbær i toppen af hver.
Tips: Hvis du ønsker en mere enkel udgave, så brug chokolade-karamelglasuren fra Banana split cupcakes.