Logo

Surbrød med rugmel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der er flere måder at lave surbrød på. Her laves dem med en blanding af rugmel, sigtemel og hvedemel. Prøv det til for eksempel en sandwich, til eftermiddagsteen eller som tilbehør til en lækker hovedret.

 

1 stk. A 750 g.

 

1 dl vand

2 dl kærnemælk

25 g gær (½ pakke)

1 tsk groft salt

1 spsk hel kommen

1 spsk olie

100 g fint rugmel (50 g)

100 g sigtemel (50 g)

ca. 300 g hvedemel (5 dl)

pensling: æg eller mælk drys: evt. kommen

 

Bring vandet i kog og bland det med kærnemælk. Smuldr gæren og rør den ud i blandingen. Tilsæt salt, kommen, olie, rugmel, sigtemel og ca. ¾ af hvedemelet. Ælt ingredienserne sammen til en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel. Dejen skal være smidig, blød og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 ½ time ved stuetemperatur. Form et brød og læg det på bageplade med bagepapir.

Lad det efterhæve ca. 45 min.

Pensl med sammenpisket æg eller mælk og drys evt. med kommen. Rids det med en skarp kniv. Bag brødet nederst i ovn ved 200 °C ca. 45 min. Brødet er færdigbagt, når det lyder hult ved bank på undersiden.

Afkøl på rist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.936 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her