Logo

Store bededags hveder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g smør
2 ½ dl vand
50 g gær
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
550 g hvedemel

Smelt smørret og hæld det i en skål.
Kom vand og gær i, og rør det sammen.
Tilsæt æg, sukker, salt og det meste af melet og bland det godt.
Ælt resten af melet i, men sørg for at dejen ikke bliver for fast.
Melmængden afhænger noget af æggets størrelse og melets fugtighed.
Ælt dejen blank og lad den hæve tildækket i skålen ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem og del den i 12 stykker.
Tril dem til boller og læg dem ret tæt sammen i en smurt bradepande.
For at hvederne skal blive luftige, hæves de over damp.
Sæt bradepanden med hvederne over en gryde med næsten kogende
vand, og lad dem efterhæve tildækket ca. 15. minutter.
Bag hvederne 15-20 minutter ved 200°C.
Afkøl hvederne på en bagerist og bræk dem fra hinanden.
Flæk hvederne og rist dem gyldne i ovnen ved 225°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.555 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her