50 g smør
2 ½ dl vand
50 g gær
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
550 g hvedemel
Smelt smørret og hæld det i en skål.
Kom vand og gær i, og rør det sammen.
Tilsæt æg, sukker, salt og det meste af melet og bland det godt.
Ælt resten af melet i, men sørg for at dejen ikke bliver for fast.
Melmængden afhænger noget af æggets størrelse og melets fugtighed.
Ælt dejen blank og lad den hæve tildækket i skålen ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem og del den i 12 stykker.
Tril dem til boller og læg dem ret tæt sammen i en smurt bradepande.
For at hvederne skal blive luftige, hæves de over damp.
Sæt bradepanden med hvederne over en gryde med næsten kogende
vand, og lad dem efterhæve tildækket ca. 15. minutter.
Bag hvederne 15-20 minutter ved 200°C.
Afkøl hvederne på en bagerist og bræk dem fra hinanden.
Flæk hvederne og rist dem gyldne i ovnen ved 225°C.