(til 2 portionstærter)
1 rødløg
2 tsk olivenolie
2 tsk Balsamico
Salt, peber
50 g gedeost af en lille rulle (ca. 4 cm i diameter)
5 papirtynde skiver bacon eller pancetta
2 kviste timian
100 g butterdej
Del rødløget lodret gennem roden.
Træk den tørre skal af rødløget og skær 5-6 både af hver halvdel, alle gennem roden, så de bedre hænger sammen.
Sauter dem på en slip-let pande med lidt olivenolie, til de har taget lidt farve.
Kog panden af med Balsamico, og lad det koge helt væk.
Hæld 1 dl vand på panden og damp langsomt løgene møre.
Lad vandet fordampe helt.
Skær 10 tynde skiver på hver 3-4 mm af den kolde gedeost.
Forbered to tynde portionstærtebunde af butterdej og læg dem på bagepapir.
Læg skiftevis gedeost og løgfileter overlappet på bunden i hjulfacon, men hold et par cm af kanten fri. Halver bacon skiverne og læg dem øverst på tærterne.
Læg en skyllet, tørret timiankvist på toppen og dryp med et par dråber olivenolie.
Bag dem i en 210° varm ovn i øverste halvdel af ovnen i godt 10 minutter, eller til butterdejen er gylden og luftig og gedeosten smeltet. Server med en fin blandet salat som frokostret eller let middagsret.