Logo

Små gedeostetærter med rødløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(til 2 portionstærter)
 
1 rødløg
2 tsk olivenolie
2 tsk Balsamico
Salt, peber
50 g gedeost af en lille rulle (ca. 4 cm i diameter)
5 papirtynde skiver bacon eller pancetta
2 kviste timian
100 g butterdej
 
Del rødløget lodret gen­nem roden.
Træk den tørre skal af rødløget og skær 5-6 både af hver halvdel, alle gennem roden, så de bedre hæn­ger sammen.
Sauter dem på en slip-let pande med lidt olivenolie, til de har taget lidt farve.
Kog pan­den af med Balsamico, og lad det koge helt væk.
Hæld 1 dl vand på pan­den og damp langsomt løgene møre.
Lad vandet fordampe helt.
Skær 10 tynde skiver på hver 3-4 mm af den kolde gedeost.
Forbered to tynde portionstærtebunde af butterdej og læg dem på bagepapir.
Læg skiftevis gedeost og løgfileter overlappet på bunden i hjul­facon, men hold et par cm af kanten fri. Halver bacon skiverne og læg dem øverst på tærterne.
Læg en skyllet, tørret timiankvist på toppen og dryp med et par dråber olivenolie.
Bag dem i en 210° varm ovn i øverste halvdel af ovnen i godt 10 minutter, eller til butterdejen er gylden og luftig og gedeosten smeltet. Ser­ver med en fin blandet salat som frokostret eller let middagsret.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.404 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her