Lagkage
75 g margarine
125 g sirup
125 g mørk farin
250 g hvedemel
1 tsk kanel
1 tsk natron
½ tsk kardemomme
50 g hakket sukat
1 ½ dl mælk
ca. 3 dl abrikosmarmelade til fyld
100 g blokchokolade til glasur
1) Rør margarinen med sirup og farin til det er let og luftigt.
2) Bland hvedemel, kanel, natron, kardemomme og sukat.
3) Kom det i dejen, sammen med mælken.
4) Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform.
5) Bages på rist i ovnen ved 160° i 70 min. Afkøles i formen.
6) Kagen flækkes og lægges sammen med marmeladen.
7) Chokoladen til glasur brækkes i stykker og smeltes i vandbad ved svag varme.
8) Fordel chokoladen over kagen, og lad den stå et par timer før den skæres ud.
9) Hvis der skal mønster på kagen, iblandes 2 dl flormelis og 2 spsk varmt vand. Røres godt igennem til en passende konsistens.
10) Fordeles over kagen.
11) Mønster laves med en ske eller en gaffel.